Veleposlanik Velike Britanije u BiH Julian Reilly u posjetu federalnom ministru financija

Federalni ministar financija Toni Kraljević u prostorijama ministartsva je ugostio veleposlanika Velike Britanije Juliana Rileya.

Poželjevši uvaženom gostu riječi dobrodošlice i zahvale za sve što Velika Britanija radi za Bosnu i Hercegovinu, ministar Kraljević je upoznao veleposlanika sa statusom reformi i planom provedbe istih. Istaknuto je još jednom da će Vlada Federacije BiH ustrajati na provedbi reformi koje će imati trenutni učinak na lakoću poslovanja i poboljšanje uvjeta  života. Naglasio je kako ostajemo fokusirani na ključne reforme za koje očekujemo nesebičnu podršku naših međunarodnih prijatelja.

Veleposlanik Riley je upoznao ministra Kraljevića s potporom koju može pružiti Velika Britanija kao i potrebu za intenziviranjem reformi koje će imati izravan učinak na standard života građana. Samo zajedničkim snagama svih razina vlasti te korištenjem mehanizma koordinacije i komunikacije može se proizvesti prijeko potreban napredak u svim sektorima uz poseban naglasak na mogućnost investiranja u razvojne projekte.

Na kraju, veleposlanik je još jednom istaknuo kako Velika Britanija pomno prati status provedbi reformskih mjera te da Vlada Federacije BiH može računati na pomoć kako bi implementirala sve započete reforme.