Održan sastanak federalnog ministra financija Tonija Kraljevića i šefa ureda Svjetske banke u BiH, gospodina Christophera Sheldona

02.06.2023.

Ministar Kraljević je poželio dobrodošlicu gospodinu Sheldonu te izrazio nastavak uspješne suradnje sa Svjetskom bankom. Također je zahvalio na svemu što je do sada poduzela Svjetska banka prepoznajući ciljeve Vlade Federacije BiH.

 

U nastavku razgovora, gospodin Sheldon je upoznao ministra Kraljevića o trenutno aktivnim projektima kao i o projektima koji trebaju biti odobreni u narednom razdoblju. Tom prilikom je istaknuo da je ove godine 30 godina suradnje Svjetske banke i Bosne i Hercegovine te izrazio nadu da će kroz projekte otvaranja novih radnih mjesta, unaprjeđenje pružanja usluge građanima BiH i različitim projektima iz oblasti okoliša uspješno zaokružiti obljetnicu uspješne suradnje.

 

Ministar Kraljević je još jednom istaknuo opredijeljenost Vlade Federacije BiH na stvaranju boljeg poslovnog i životnog okruženja za sve građane te je iskazao zahvalnost za različite vidove pomoći koje pruža Svjetska banka.

„Zajedno s međunarodnim partnerima i međunarodnim financijskim institucijama siguran sam da ćemo postići zadane ciljeve na dobrobit građana Bosne i Hercegovine“, zaključio je ministar Kraljević.