Održan sastanak s predstavnicima Saveza općina i gradova FBiH

13.07.2021.

 

Federalna ministrica financija Jelka Milićević sa suradnicima sastala se u Sarajevu s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine. Delegaciju Saveza predvodili su Hamdo Ejubović, načelnik općine Hadžići i predsjednik Predsjedništva Saveza, te Akif Fazlić načelnik općine Ilijaš.

Sastanak je održan u svrhu otvaranja dijaloga po pitanju priprema za raspodjelu tekućih i kapitalnih transfera, koje Vlada Federacije dodjeljuje općinama i gradovima, a koji ove godine iznose 30 mil. KM.

Na sastanku je, kroz konstruktivan razgovor između predstavnika Federalnoga ministarstva financija i Saveza općina i gradova, sagledana sveukupna financijska pozicija gradova i općina izazvana posljedicama pandemije koronavirusa, te su razmotreni eventualni kriteriji za dodjelu sredstava, a sve s ciljem što kvalitetnijeg korištenja financijskih sredstava namijenjenih jedinicama lokalne samouprave.

Predstavnici Saveza izrazili su zahvalnost Federalnom ministarstvu financija i Vladi FBiH na spremnosti da su se, unatoč izazovima i negativnim posljedicama s kojima se suočava i Proračun FBiH, iznašle mogućnosti da se financijski pomogne i jedinicama lokalne samouprave.