Ministrica Milićević primila novoga šefa Misije Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) za BiH

18.09.2018.

Federalna ministrica financija, Jelka Milićević, primila je u ponedjeljak, 17. rujna, novoga šefa Misije Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) za Bosnu i Hercegovinu, koji je došao u nastupni posjet. Na sastanku je sudjelovao i bivši šef Misije, Nadeem Ilahi, koji odlazi na novu dužnost. Na sastanku je sudjelovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi, kao i nekoliko članova Misije.

Ministrica Milićević izrazila je zahvalu za dosadašnju suradnju i postignute rezultate g. Ilahiju, te poželjela dobrodošlicu i uspješan rad novom šefu misije, g. Petriju.

Tijekom razgovora, ministrica je predstavnike MMF-a upoznala s aktivnostima na donošenju Proračuna za 2019. godinu, osobito usvojenom Globalnom fiskalnom okviru i Dokumentu okvirnoga proračuna. Ministrica je naglasila da se Ministarstvo pridržava rokova predviđenih proračunskim kalendarom, i da će prijedlog Proračuna biti spreman na vrijeme, neovisno o neizvjesnostima koje sa sobom nose izborno i poslijeizborno razdoblje. Bilo je riječi i o drugim aktivnostima koje provodi Federalno ministarstvo financija.