Pušten u rad portal „Javna prezentacija podataka registra cijena nekretnina u FBiH“

05.06.2018.

U organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove pušten je u rad portal „Javna prezentacija podataka registra cijena nekretnina u FBiH“.

Cilj uspostave Registra, kao službene i dostupne evidencije tržišta nekretnina u Federaciji BiH jeste povećanje transparentnosti tržišta nekretnina i ostvarivanje realnog uvida u razvoj i kretanje ovog tržišta, što je jedan od temelja gospodarskog razvoja i ulaganja te budućeg pristupa Europskoj uniji.

Prezentaciji je prisustvovala i federalna ministrica financija Jelka Milićević, koja je izrazila zahvalnost Vladi Kraljevine Švedske koja je pružila materijalnu, financijsku i stručnu podršku u realizaciji ovog projekta.

„Projekt ima rezultate koje će koristiti investitori, građani, notari, bankari, poslovni ljudi, ali i institucije poput Svjetske banke. Također, koristit će i Vlada FBiH jer je to dobra podloga za utvrđivanje fiskalne politike Vlade u svakom mandatnom razdoblju i u svakoj fiskalnoj godini. Ovaj registar vidim i kao dobru osnovu za upravljanje financijskim sredstvima iz proračuna pogotovo po osnovi socijalnih davanja“, rekla je ministrica.