Ministrica Milićević razgovarala s Misijom MMF-a

09.05.2018.

Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Federacije BiH razgovarala je danas s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kojeg predvodi Nadeem Ilahi.

Na sastanku je bilo riječi o predstojećim koracima u provedbi mjera iz Pisma namjere, te zaključenju drugog pregleda. Predstavnici MMF-a podržali su tromjesečno izvješće o izvršenju Proračuna FBiH, koje je u potpunosti u okviru predviđenih kriterija javne potrošnje.

Ministrica Milićević obavijestila je šefa i članove misije MMF-a o stanju izrade zakonskih propisa. Posebno su istaknuti Zakon o porezu na dohodak i Zakon o doprinosima, koji bi se uskoro trebali naći na sjednici Vlade, a koji će za učinak imati rasterećenje gospodarstvenih subjekata. Istaknut je i rekordan iznos predviđen u ovogodišnjem proračunu za kapitalna ulaganja, posebno za cestogradnju.

Također se razgovaralo o glavnim ciljevima Vlade u pogledu fiskalnih reformi, reformi Razvojne banke i o koordinaciji politika s kantonima, općinama i izvanproračunskim fondovima.

Na kraju sastanka, ministrica Milićević uputila je čestitku g. Ilahiju za promaknuće koje je najavljeno, te poželjela uspjeh u daljnjem radu.