Ministrica Jelka Milićević prisustvovala godišnjoj skupštini Udruženja Poslodavaca FBIH

05.04.2018.

Za unapređenje socijalnog dijaloga i poboljšanje poslovnog ambijenta neophodna je sinergija između Udruženja poslodavaca Federacije BiH i izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, istaknuto je danas u Sarajevu na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja poslodavaca Federacije BiH. 

Riječ je o 17. po redu skupšini na kojoj je, pored predstavnika gospodarskih društava, te zakonodavne i izvršne vlasti, sudjelovala i potpredsjednica Vlade Federacije BiH i ministrica financija, Jelka Milićević.

Na dnevnom redu skupštine osim izbora novog rukovodstva našla su se i izvješća iz protekle godine, te planovi za tekuću godinu.

Stvaranje adekvatnog poslovnog ambijenta, poboljšanje postojeće zakonodavne regulative, suzbijanje sive ekonomije, jačanje socijalnog dijaloga (...) neki su od ciljeva na kojima su radili članovi Udruženja i na kojima će i ubuduće raditi, naglašeno je između ostaloga. Iz izvješća za proteklu godinu  izdvojen je i rad na poboljšanju usluga članstva, pokretanje aktivnosti za uspostavljanje Dana poslodavaca, dok u tekućoj godini Udruženje između ostaloga planira raditi na daljnjem jačanju partnerskog odnosa s Vladom Federacije BiH  i Parlamentom Federacije BIH.