Jelka Milićević najbolji ministar u Vladi FBiH u izboru Nezavisnih novina

14.12.2016.

U organizaciji Nezavisnih novina u Banjoj Luci sinoć je 14. put održana manifestacija „ličnost godine“ na kojoj je zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević proglašena najboljim ministrom u Vladi Federacije BiH. 

„Ugodno sam iznenađena, ali se pitam jesam li zaslužna nositeljica ovog velikog priznanja. U Vladi FBiH sigurno ima još onih koji zaslužuju ovo priznanje. Sigurno je da radim najbolje što znam, a ova nagrada ujedno je i obveza da Ministarstvo financija Federacije BiH i ja osobno radimo još bolje i imamo vodeću ulogu u funkciji ostvarivanja ciljeva fiskalne stabilnosti. Pred svima nama, oba entiteta i cijelom državnom, važne su pa i bolne reforme koje su nužne želimo li da nam svima bude bolje. Na tom putu vrlo je važna, možda i presudna, suradnja svih razina vlasti“ rekla je ministrica preuzimajući nagradu, koju joj uručio Milan Šekara, glavni i odgovorni urednik portala www.nezavisne.com.

Ministrica Milićević je naglasila važnost suradnje vlada Federacije BiH i Republike Srpske:

„Reformska agenda naš je zajednički projekt i trebamo ustrajati u provedbi reformi. Želja mi je da stvorimo bolje društvo, a kao dužnosnica koja dolazi iz hrvatskog naroda, moram naglasiti i državu u kojoj će se sva tri naroda uistinu osjećati jednakopravnima. Uvjerena sam da, uz zajednički rad, malo političke volje pa i pomoć medija, to možemo ostvariti.“ 

U izboru čitatelja Nezavisnih novina za „ličnost godine“ izabran je voditelj Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore, za najboljeg ministra u Vijeću ministra ministar prometa i veza Ismir Jusko, te za najboljeg ministra u Vladi Republike Srpske ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić. Ovu prestižnu nagradu također su dobili Marin Marinković, urednik i voditelj na ATV-u, Milan Radović, generalni direktor Nove banke te Sanela Ljumanović, učiteljica O.Š. „Osman Nakaš“.